Loading... (0%)

Tratamente

Consultaţie stomatologică multidisciplinară

Consultaţia reprezintă primul contact al pacientului cu medicul stomatolog, ocazie cu care medicul evaluează starea sănătăţii dentare a pacientului.

Medicul dentist începe activitatea de examinare prin consultaţia de specialitate cu ajutorul unei camere intraorale, însoţită de o radiografie dentară panoramică, în cazul în care aţi optat pentru o consultaţie dentară completă. Pe parcursul întregii examinări, medicul dentist vă va arăta şi vă va explica absolut complet ceea ce constată.

Consultaţia are rolul de a vă informa despre stadiul actual, precum şi despre ceea ce se petrece cu dantura dumneavoastră şi de a ajuta medicul dentist în alegerea celor mai bune soluţii în planul de tratament, împreună cu dumneavoastră.

La finalul consultației, se va stabili un plan de tratament personalizat, pe baza căruia se vor discuta detaliile, pentru a găsi cea mai potrivită soluţie pentru dumneavoastră, atât din punct de vedere medical, cât şi financiar (insert link Tarife/ Info pacienți).

Astfel, pacientul va putea urmări îndeaproape evoluţia tratamentului şi etapele rămase până la final.

În cazul tratamentelor dentare complexe, soluţiile vor fi selectate, iar planurile de tratament vor fi completate de către medici specializaţi în domeniile respective, precum chirurgie, implantologie, parodontologie, endodonţie, estetică dentară, ortodonţie etc.

Sistemul consultaţiei multidisciplinare are rezultate majore, după cum a fost demonstrat la nivel internaţional.

Secretul nostru constă în preluarea modelului european al clinicii noastre din Elveţia în care, pe durata unui tratament, la nevoie, pacientul beneficiază pe rând de expertiza medicilor specializaţi în fiecare domeniu.

Aplicăm aceleaşi standarde medicale ridicate în ambele noastre clinici stomatologice, asigurându-ne că stabilim o legătură specială şi o colaborare între medicii şi pacienţii noştri. Acesta este un detaliu important în aplicarea cu succes a tratamentelor dentare în clinica noastră şi este deseori remarcat de către pacienţii noştri ca un atu al excelenţei serviciilor stomatologice.

Programează vizita la medicul stomatolog

Igiena dentara/ Profilaxie

Igiena dentară şi profilaxia reprezintă metodele cele mai eficiente pentru păstrarea sănătăţii danturii, evitând apariţia afecţiunilor dentare majore, a aspectului inestetic şi a durerilor.

Importanţa igienei dentare şi a profilaxiei:

 • Scade pericolul apariţiei cariilor dentare;
 • Reduce riscul apariţiei inflamaţiilor şi sângerărilor gingivale;
 • Previne declanşarea parodontozei;
 • Scade incidenţa apariţiei cancerului oral;
 • Elimină tartrul şi resturile alimentare, care nu pot fi îndepărtate prin simpla periere;
 • Reduce semnificativ halena (mirosul neplăcut al gurii);
 • Împiedică formarea petelor inestetice cauzate de tutun, cafea, ceai ş.a.;
 • Menţine albul strălucitor natural al dinţilor.

În clinica stomatologică Swiss Ecodent, recomandăm începerea fiecărei consultaţii stomatologice cu o şedinţa completă de igienizare, care cuprinde următoarele etape:

 • detartraj supragingival, sau, după caz, subgingival;
 • air-flow (jet de aer, apă şi particule de sare pulverizate sub presiune, prin care se îndepărtează coloraţiile produse de consumul de tutun, cafea, ceai, dulciuri etc.);
 • periaj profesional;
 • instructaj igienă orală;
 • recomandări pentru igiena orală.

Recomandăm ca tratamentul profilactic să fie efectuat în funcţie de starea de necesitate identificată de medicul curant. De aceea, echipa noastră vă pune la dispoziţie serviciul de “Recall”, prin care vă este reamintită următoarea dumneavoastră programare din planul de igienizare periodică.

ATENŢIE!
Profilaxia/ Igiena dentară reprezintă un pas important în păstrarea sănătăţii dinţilor dumneavoastră şia copilului dumneavoastră.

Programează vizita la medicul stomatolog

Protetica dentara

Protetica dentară este o specializare a stomatologiei, a cărei misiune este să asigure obţinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere funcţional şi estetic.

La toate lucrările protetice executate în Clinica Swiss Ecodent, manopera este garantată 10 ani, în condiţiile respectării principiilor de igienizare şi profilaxie dentară, indicate de către medical curant.

Clinica noastră dispune de laborator propriu de tehnică dentară, dotat cu echipamente speciale pentru realizarea de supraconstrucţii pe dinţi proprii şi implanturi dentare, până la lucrări ceramice pe suport biocompatibil de zirconiu, prin aplicarea tehnologiei computerizate CAD/ CAM (Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing).

Medicii clinicii de stomatologie Swiss Ecodent sunt specializaţi şi atestaţi international în protetică şi estetică dentară.

Lucrările protetice pot fi:

 • lucrări protetice – coroane sau punţi dentare;
 • incrustaţii dentare (inlay, onlay);
 • proteze dentare (fixe/ mobile, cu sau fără sisteme speciale);
 • faţete dentare (lumineers, veneers).

Coroana dentară este recomandată de către medicii noştri specialişti în cazul în care dinţii au suferit modificări majore ale formei sau structurii, din cauza cariilor dentare sau impacturilor traumatice din accidente, aceştia nemaiputând fi refăcuţi prin metode simple (obturaţii). Punţile dentare înlocuiesc unul sau mai mulţi dinţi lipsă şi pot avea că stâlpi fie dinţii naturali, fie implante. Garanţia oferită este de 10 ani.

Punţile şi coroanele dentare pot fi integral ceramice, zirconium sau metalo-ceramice. Garanţia oferită este de 10 ani.

Incrustaţiile dentare (inlay, onlay) sunt restaurări din ceramică sau aur, ale dinţilor posteriori. Sunt recomandate atunci când deteriorarea dentară este prea mare pentru a fi restaurată cu o obturaţie (plombă) şi prea mică pentru a fi restaurată cu o coroană dentară. Avantajul major faţă de obturaţiile din compozit, este acela că incrustaţiile ceramice sunt mult mai rezistente şi mai estetice. Atât incrustaţiile dentare, cât şi coroanele dentare complete din ceramică, estetice, sunt realizate în laboratorul propriu de tehnică dentară, cu rezultate excelente, atât estetic, cât şi funcţional. Garanţia oferită este de 10 ani.

Protezele dentare sunt recomandate pacienţilor care au pierdut o mare parte din dantură. Protezele dentare pot fi: complete sau parţiale, fixe sau mobile. Protezele totale înlocuiesc întreaga dantură, iar protezele parţiale sunt ataşate fie de dinţii naturali rămaşi pe arcadă, fie de un implant dentar.

În confecţionarea protezelor dentare, specialiştii noştri în tehnică dentară utilizează tehnologii care fac posibilă confecţionarea cu un grad înalt de precizie a protezei care să vi se potrivească dumneavoastră 100%. Garanţia oferită este de 10 ani.

Faţetele dentare sunt restaurări protetice extrem de fine, prin care se pot corecta diverse defecte dentare, fără a compromite sănătatea dinţilor.

Programează vizita la medicul stomatolog

Terapia cariilor dentare (Odontoterapie restauratoare)

Odontoterapia se ocupă cu tratamentul substanţei dentare dure, a bolilor cauzate de carii şi mici defecte ale smalţului, până la complicaţiile dentare ce pot afecta şi ţesuturile moi adiacente.

În cadrul clinicii stomatologice Swiss Ecodent, se execută tratamente moderne şi restaurări dentare estetice, cu materiale biocompatibile şi tehnici avansate.

Cariile dentare sunt leziuni de natură infecţioasă care distrug ţesuturile dure ale dinţilor. În fazele incipiente, cariile pot fi observate doar de către medicul dentist la controlul profilactic. Atunci când prezenţa cariilor este sesizată şi de pacient, leziunile sunt deja avansate – se observă apariţia cavităţilor şi/ sau a sensibilităţii la stimulti externi (termici şi chimici). De aceea, reamintim importanţa controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde îmbolnăvirea dinţilor în stadiul incipient. În cazul în care nu se începe tratamentul cariilor la timp, se poate ajunge la inflamarea pulpei dentare (“a nervului”), ceea ce duce la necesitatea îndepărtării acesteia şi la obturarea canalelor radiculare.

Cu cât caria este surprinsă mai devreme, cu atât sacrificiul ţesuturilor dentare este mai mic, iar tratamentul mai simplu, mai puţin costisitor.

Veţi beneficia de tratamente moderne prin obturaţii fizionomice, materiale biocompatibile de ultimă generaţie, adaptate fiecărui caz în parte, precum şi de tehnici avansate de lucru.

Programează vizita la medicul stomatolog

Ce este endodonția?

Endodonţia este ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamentul mecanic, termic şi sterilizator al canalelor radiculare. Acest tratament devine necesar în momentul în care pulpa dentară se inflamează sau moare. Dacă nu este tratată, infecţia se răspândeşte la os şi ţesuturile înconjurătoare.

În vederea realizării unui tratament cât mai adecvat, clinica stomatologică Swiss Ecodent este dotată cu echipament specific de ultimă generaţie: de la apex-finder, care ajută la stabilirea lungimii canalului radicular, până la microscop endodontic performant model Zeiss – ce permite vizualizarea unor structuri dentare invizibile sau puțin vizibile cu ochiul liber: fracturi, fisuri, canale adiționale.

Multe dintre activitățile terapeutice și chirurgicale, sunt efectuate la clinica noastră cu ajutorul microscopului dentar. Astfel, manopere precum tratamente de canal, restaurări dentare sau tratamente de cosmetică sau estetică dentară, beneficiază de precizia și calitatea excepțională a microscopului dentar Zeiss. Acesta oferă cea mai corectă imagine a stadiului clinic și permite o foarte bună acuratețe a diagnosticului.

Nivelul ridicat de magnificare conduce la o precizie ridicată a intervențiilor terapeutice și chirurgicale, îmbunătățind astfel calitatea actului medical și asigurând în același timp confortul pacientului.

Ce este un tratament endodontic sau tratament de canal?

Dintele sănătos este compus din mai multe straturi. Stratul exterior este compus din o structură dură, numită smalț. Smalțul este susținut la interior de un strat numit dentină, ce are în centru un țesut moale, numit pulpă dentară. Pulpa dentară conține vase de sânge, nervi și țesut conjunctiv, ce sunt responsabile de formarea dintelui în cursul erupției lui pe arcadă. Pulpa dintelui primește toate substanțele necesare unei dezvoltări normale prin vasele de sânge ce intră în dinte pe la vârful rădăcinii. După ce dintele și-a încheiat formarea, țesutul pulpar și-a încheiat și el rolul. Aceasta înseamnă că, la nevoie putem scoate pulpa (nervul) unui dinte, fără ca acesta să fie afectat în vreun fel. Aceasta manevră terapeutică poartă numele de tratament endodontic sau tratament de canal.

De ce am nevoie de un tratament endodontic?

Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează, de obicei datorită unei carii profunde, a unor obturații coronare (plombe) întinse, fracturi sau fisuri în smalț, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. În cazul în care nu se intervine la timp, durerile se pot agrava, mergându-se până la formarea de abcese

Medicii noştri specializaţi în endodonţie utilizează, de asemenea şi tratamente cu laser, ajungând la rezultate de excepţie.

Programează vizita la medicul stomatolog
Paro_2a1

Parodontologie

Parodontologia se ocupă cu tratarea afecţiunilor gingiei sau ale osului dentar.

La clinica de stomatologie Swiss Ecodent punem la dispoziţia pacienţilor tratamente parodontologice, începând cu prevenţia sau tratamentul gingivitei şi parodontozei, precum şi tratamente complexe, precum:

 • chiuretaj marginal subgingival;
 • intervenţii chirurgicale cu şi fără lambou;
 • adiţie şi aplicare de os/ Emdogain acoperit cu o membrană specială pentru protecţie.

Medicii clinicii stomatologice execută intervenţii dentare cu ajutorul laserului dentar, pentru a ajuta la crearea inciziei şi la înlăturarea ţesutului inflamat. Tratamentele cu laser au rezultate performante şi reduc disconfortul postoperator al pacienţilor.

Programează vizita la medicul stomatolog

Chirurgie/ Implantologie

Clinica Swiss Ecodent este recunoscută şi apreciată internaţional pentru serviciile sale stomatologice de excepţie în domeniul chirurgiei orale, al implantologiei dentare şi al parodontologiei.

Chirurgii noştri au peste 25 de ani de experienţă în Germania şi Elveţia.

Medicul coordonator, Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu este specialistul nostru în chirurgie, implantologie şi parodontologie.

Titluri şi recunoaşteri internaţionale:

 • Doctor în Ştiinţe Medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucureşti, România;
 • Doctor în Ştiinţe Medicale la Universitatea Privată a Principatului Lichtenstein, cu lucrarea „40 de ani de Implantologie la Pacienţii cu Diabet”;
 • Master în Medicină Orală în Implantologie – Universitatea Internaţională din Muenster.

Inserarea implanturilor dentare utilizând tehnici innovative şi aparatură ultramodernă asigură cele mai bune rezultate, chiar şi în cazul restaurărilor orale dentare complete.

Programează vizita la medicul stomatolog
Glamour portrait in blue sunglasses

Cosmetica dentară este un mod uşor şi rapid pentru corectarea imperfecţiunilor dinţilor.

Condiţiile în care se aplică tratamente de cosmetică dentară:

 • Dinţi aglomeraţi;
 • Dinţi lipsă;
 • Dinţi îndepărtaţi, cu spaţii mari între ei;
 • Dinţi ciobiţi;
 • Dinţi decoloraţi;
 • Muşcătură inversă (în interior sau în exterior);
 • Modificarea liniei mediane;
 • Zâmbet gingival;
 • Dinţi prea mari sau dinţi prea mici;

Cosmetica dentară include tratamente precum:

 • Faţete dentare;
 • Implanturi dentare;
 • Restaurări cu coroane provizorii;
 • Încrustaţii dentare (inlay, onlay);
 • Tratamente ale gingiei;
 • Ortodonţie;
 • Albire dentară;
 • Bijuterii dentare (Skyce dentar);

Cosmetica dentară vă îmbunătăţeşte zâmbetul, vă redă încrederea şi energia vitală necesară activităţilor de zi cu zi

Cosmetica dentara

Programează vizita la medicul stomatolog

Ortodontie

Ortodonția este o specializare în cadrul medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul mușcăturii incorecte (malocluzie dentară). În ortodonție, mușcătura incorectă este de cele mai multe ori rezultatul unor dinți crescuți în mod neregulat și/ sau a unei relații de disproporție între maxilar și mandibulă.

De ce îmi trebuie tratament ortodontic ?

Tratamentul ortodontic vă oferă tot ce este mai bun și frumos pentru dantura dumneavoastră, îmbunătățind armonia cavității bucale, precum și a maxilarului și mandibulei. Prin obținerea unei mușcături corecte, alimentele vor fi mestecate mult mai confortabil, iar întreținerea danturii și a gingiilor se va efectua mult mai ușor.

Acestea vor conduce la un imens beneficiu pentru zâmbetul dumneavoastră!

Beneficiile tratamentului ortodontic sunt următoarele:

 • Reașezarea dinților înghesuiți
 • Închiderea spațiilor mari dintre dinți
 • Alinierea arcului dentar superior și inferior
 • Corecția mușcăturii
 • Reducerea unor posibile deteriorări la dinții ieșiți în afară
 • Îmbunătățirea esteticii
 • Pregătirea pentru un tratament dentar avansat, cum ar fi coroane, punți sau implanturi dentare
 • Poziționarea corectă a dinților care nu pot să erupă corect

Tratamentele de ortodonție sunt recomandate în general de către medicul dentist generalist, care va solicita consult de specialitate pentru medicul ortodont.

Există și situații în care pacienții solicită tratament ortodontic, fără a mai solicita un consult dentar la un medic generalist, cele mai obișnuite fiind:

 • Dinții din față ieșiți în afară
 • Aglomerarea dinților, situație datorată unei os îngust, care nu permite suficient spațiu pentru dezvoltarea normală a danturii. Situația opusă, este o dantură cu spații semnificative între dinți
 • Asimetria între mandibulă și maxilar
 • Mușcătură adâncă, apare atunci când dinții superiori acoperă prea mult dinții inferiori
 • Mușcătură inversă, apare atunci când dinții superiori mușcă în spatele dinților inferiori

La ce vârstă poate începe tratamentul ortodontic ?

Fiecare caz este tratat individual. Pentru a determina dacă un pacient necesită sau nu tratament ortodontic, este important să ajungeți pentru consultație la medicul ortodont.

Majoritatea copiilor încep tratamentul ortodontic la vârste cuprinse între 12-13 ani, odată cu finalizarea danturii permanente.

În anumite situații, este recomandat pentru copii să primească o evaluare a stadiului clinic din partea medicului ortodont, în intervalul de vârstă 7-9 ani, astfel încât un posibil tratament ortodontic să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă.

Însă vârsta nu reprezintă o barieră pentru începerea unui tratament ortodontic si, de aceea, inclusiv persoanele adulte pot începe un tratament ortodontic, indiferent de vârstă, singura condiție fiind ca starea de sănătate a cavitații orale (dinți și gingii) să permită acest tratament.

Prima vizită la Medicul Ortodont

Medicul ortodont va examina cavitatea bucală, pentru a identifica stadiul clinic și este posibil sa vă indice efectuarea unor radiografii specifice și a unor fotografii, daca este cazul. Ulterior obținerii tuturor informațiilor de la consult și radiografii sau fotografii, medicul ortodont va discuta cu dumneavoastră posibilitățile de efectuare a tratamentului și veți decide împreună despre continuarea tratamentului.

Odată început tratamentul, la fiecare ședință, medicul ortodont vă explică stadiul curent și vă comunică în ce va consta următoarea vizită.

Decizia de a propune un anumit tip de tratament ortodontic depinde în mare măsură de aspectul care trebuie corectat, astfel încât medicul ortodont va putea opta pentru cea mai potrivită variantă doar pe baza unei evaluări detaliate a situației curente. Fiecare etapă a tratamentului este particularizată pentru nevoile fiecărui pacient. În anumite situații, pentru a obține cea mai bună estetică și un rezultat pe termen lung, este posibil sa fie indicate extracții ale anumitor dinți, ca parte integrată a planului de tratament.

Atenție !
Orice afirmație potrivit căreia un tratament ortodontic poate fi finalizat fără extracții, în special în lipsa unei evaluări complete, trebuie privită cu considerabilă atenție.

Cât timp durează un tratament ortodontic ?

Îndreptarea simplă a dinților poate se poate finaliza în aproximativ 6 luni, cu precădere în situația în care tratamentul a fost aplicat numai dinților frontali. Acesta este însă un tratament relativ scurt care produce modificări limitate și care nu reprezintă întotdeauna o soluție pe termen lung, deoarece timpul scurt nu permite deplasarea dintelui, împreună cu rădăcinile, în poziția corectă.

Adeseori, timpul potrivit necesar pentru reașezarea dinților în armonie cu întreaga cavitate bucală este de 1-2 ani. Tratamentul ortodontic poate fi mai îndelungat, în situația cazurilor mai dificile.

Pe parcusul tratamentului, există posibilitatea să vă confruntați cu un grad de disconfort constând în dureri, sensibilitate la mușcătură, pentru dinții aflați în tratament ortodontic atunci când dinții încep să migreze pentru a se așeza în poziția corectă. Acest disconfort se poate diminua rapid și poate dispare în câteva zile, până la o săptămână. Trebuie subliniat faptul că gradul și durata disconfortului variază diferit la fiecare persoană în parte.

Este deosebit de important să mențineți legătura cu medicul dentist curant și să efectuați vizite regulate, inclusiv pe perioada de desfășurare a tratamentului ortodontic.

Programează vizita la medicul stomatolog
laser

Laser dentar

Laserul dentar Zeiss face parte din dotările de top ale clinicii Swiss Ecodent şi este folosit cu succes în diverse acţiuni terapeutice efectuate de către experţii noştri dentari:

 • o intervenţii chirurgicale;
 • implantologie;
 • tratamente de canal;
 • tratarea afecţiunilor gingiei şi a osului dentar (parodontologie);
 • tratamente pentru reducerea durerii şi vindecare rapidă;
 • albire dentară cu succes garantat, într-un timp mult mai scurt decât albirea cu lampă Zoom sau albirea cu gutiere.

Efectul de albire dentară se menţine un timp mai îndelungat, iar rata efectelor post-albire (sensibilitateadinţilor) este cu 90% mai redusă.

Programează vizita la medicul stomatolog