Loading... (0%)

Stomatologie copii

Prima vizita
Prima vizită a copiilor într-un cabinet de stomatologie poate fi deseori întârziată de simpla temere provocată de cuvântul “doctor”, dar şi de lipsa unor programe de igienă şi profilaxie promovate în grădiniţe şi şcoli. În acest sens, familia are rolul de model şi factor declanşator al încrederii.

Mulţumim pacienţilor noştri ce au înţeles că sănătatea orală a copiilor lor este pe mâini bune în clinica noastră!

Întâlnirea cu medicul dentist
Pedodontul (medic specialist în stomatologie pentru copii) explică micilor pacienţi care este rolul nostru şi al instrumentelor folosite, folosind un limbaj specific vârstei lor. Astfel, copilul dumneavoastră se va simţi confortabil, asimilând totul ca pe o joacă – activitatea principală a copilului. Odată ce micuţul dumneavoastră se obişnuieşte să aibă o igienă dentară bună, medicul dentist (pedodont) va mai avea doar un rol de prevenţie dentară. Prevenţia dentară este cel mai bun remediu şi, de asemenea, reduce şi frica de dentist.

La sfârşitul fiecărei vizite, viteazul pacient va fi recompensat, pe măsura curajului, prin diplome şi alte premii surpriză.

Nava spaţială – cabinetul stomatologic
Cu multă răbdare (care are la bază atât experienţă, cât şi o bună cunoaştere a psihologiei copilului), medicul dentist pedodont va capta atenţia micuţului prin jocuri interactive, arătându-i acestuia cum se mişcă scaunul dentar şi ce sunete pot scoate instrumentele dentare, etc.

Când copilul se acomodează cu spaţiul din cabinetul stomatologic, va fi invitat să se aşeze pe “scaunul pilotului”. Asistenta, care pe parcursul acomodării copilului cu cabinetul stomatologic a jucat un rol foarte important, îi va arată baveţica, instrumentul de aspirat şi paharul pentru clătit. Copilul, fiind acum într-un mediu familiar (atât spaţiul, cât şi noii săi “prieteni” – medicul dentist şi asistenta), devine astfel interesat pentru ceea ce se întâmplă, iar frica pentru necunoscut dispare.

Injecţie sau nu?
Imaginea unei seringi este întotdeauna înspăimântătoare. De aceea, acest pas-cheie trebuie realizat cu mare subtilitate şi atenţie. Încercarea de a ascunde seringa de copil, va cauza opusul efectului dorit şi îl va face pe copil să îşi piardă încrederea în medicul dentist. În stomatologia pentru copii (pedodonţie), se folosesc seringi de mică dimensiune, cu ace foarte subţiri. În plus, un gel anestezic este aplicat înainte, pentru a asigura un confort total şi o injecţie nedureroasă.
După acest pas fundamental al tratamentului pentru copii, îngrijirea dentară va urma nevoile micuţului nostru pacient.
Medicul dentist pedodont menţine întotdeauna conversaţia cu copilul, într-o manieră calmă şi relaxată, se opreşte ori de câte ori este nevoie, ducând la bun sfârşit şedinţa dentară.

Solicită o programare